onsdag 31 juli 2013

Regn som förlänger sommaren

Regn, regn, regn! Härligt säger matte, och jag tycker faktiskt det är skönt att det inte är lika varmt längre. Åskar kom, men försvann igen så snabbt att jag  inte hann bli riktigt så där skräckslagen som jag brukar bli.

Det är svårt att skriva här just nu, Explorer (på gamla datorn) fungerar inte riktigt. När jag tittar ut - när det är dag alltså, inte nu på natten - så ser det nästan ut som höst. Björkarna gulnar. Undrar om dom blir gröna igen, nu när det regnar. Matte säger att det är för sent, men jag undrar i alla fall.



Minns ni när det brann här i mina trakter. När över 70 kor och kalvar brändes inne på Nibble gård.

Rättegången mot förövarna pågår nu. Slutplädering i dag. Allt är dubbelt tragiskt.

En trist dag. Matte har satt igång på allvar med att få ordning på "Moses", den där nygamla laptopen. Favoriter, feeds, alla program, skrivare och scanner och sånt. Den är lite bråkig, men det går framåt. I morgon ska hon börja lägga över det egna materialet också. Bara hon får till det som HON vill, och inte nödvändigtvis som MOSES vill.

Hon har i alla fall fått till bakgrunder och sånt, så att den ser ut som förut. På båda skärmarna. :) Dvs med skog och gröna blad. :)

Undrar varför inte JAG får vara bakgrund?
Men nu orkar inte matte med gamla Explorers för närvarande fruktansvärt jobbiga sätt att fungera. Får göra något åt det i morgon...

söndag 28 juli 2013

Min badudde - nekad åtkomst! :(

Visst kom minstingen Wincent med mamma, pappa, mormor och en bonusstorebror. Det är förstås mattes stol som är tom.

Bonusstorebror Zacharias satt mest och filade på nåt som ska bli en vacker slangbella, matte sa åt honom att tänka sig för när han så småningom använder den, man ska vara försiktig med vapen.

Jag hade fullt sjå med mitt nya märgben, direkt från frysen, Smarrigt värre!


Sen gick vi till sjön allihop. Jag fick bada här, alldeles intill badudden.  


Sedan ville jag förstås till dom andra... 


... alltså hit. 


Men det blev tji. Dom som inte hörde till oss försvann alllhop, men just som matte så där i lönndom tänkte släppa mig fri så att jag fick bada en liten stund där jag gillar det som allra bäst - då kom en morfar med sitt barnbarn. Barnbarnet gillade mig, jag och matte stod liksom precis på gränsen till själva udden, någon meter från bryggan. :D

Matte frågade snällt om morfaren skulle ha nåt emot att jag fick ta mig ett snabbdopp där - och det hade han! Regler är regler, sa han... Och drog upp en massa andra hundar som han inte gillade och som han tyckte betedde sig illa. Han och matte pratade länge - matte har ju varit med i styrelsen ända tills nyss, och nu tyckte hon att han gott kunde gå med själv och ta itu med allt det där som han klagar på.
Dom blev inte ovänner, men för mattes del nästan. Men hon har lugnat sig nu. Dom har gemensamma vänner, och bör inte vara osams.

Jag gick tillbaks de 15-20 metrarna och badade! Hehehe - snacka om löjligt.
Wincent och dom andra kom och tittade på mig.

Wincent gillade i alla fall min badudde den här gången också, och dom kommer snart igen, sa han.


Wincent och mamma Hanna.  



Wincent med mamma och pappa. 



När dom hade åkt hem lade jag mig som vanligt mellan de öppna dörrarna, på svala tegelstenarna vid kaminen. Och ovanför svalkade takfläkten. Jag somnade.  




I eftermiddags slog vädret om, det blev svalare. Matte tog sig en svängom med stora trimmern, mycket lättare nu sen den fått en sele på sig.
Så hon behövde ingen hjälp, inte just nu, sa hon till barn, barnbarn och barnbarnsman. :)

Blir faktiskt bra med en tomt som inte är totalt igenvuxen. Men det får matte skriva om själv.

lördag 27 juli 2013

Fredagsmys - vad är det??

I kväll har matte suttit ute på altanen med nya datorn, den där laptopen som nu får heta Moses - fråga mig inte varför. Matte vet inte heller...  Fast den här bilden är från i går kväll. Hon satt ute då också.

Filip och Maxi gjorde oss också sällskap, men Myse var nog ute på jakt.

Jag har hört att det finns nåt som heter fredagsmys. Hos mig bestod det i att matte i kväll drog igång värstingstrimmern som fungerar som ny igen, med bärsele och allt. Det blev lite mindre hett f ramåt kvällen.
Efter det tog hon ut datorn på altanen.
Hur kul tror ni det har varit, på en skala...

Laptop Moses är alltså tillbaks, bokstavligen i skick som ny. Men det får ta sin tid att få den i ordning, säger matte, för vi ska ju hinna bada och sånt också. I morgon - fast det har hunnit bli idag - kommer lille Wincent hit, det sa han (eller om det nu var hans mamma) i ett sent SMS för ett par timmar sen. Om jag inte hade nåt emot det alltså, och det hade jag ju inte.  :)

Förresten så är det skönare inne än ute, när det är så här varmt. 30 grader i går, 29.8 i dag. Den där takfläkten som sprider kaminvärmen på vintern, den fläktar svalt och skönt nu på sommaren.



Nä, nu vill jag gå ut en liten sväng, och sen sova så att jag hinner vakna innan det blir kväll igen.

onsdag 24 juli 2013

Mest bara ett livstecken

Bara vanliga dagar. Utan kamera, förstås. Matte vägrar gå omkring med en tung systemkamera hängande runt halsen. Remmen skaver! Lillkamerans display ser man bara sig själv i.

Men något har hänt - nu när jag badar och rullar så mycket bland klibbfrön med blöt päls har matte upptäckt att hon måste borsta och karda mig varenda dag, om jag inte ska tova ihop. 

Det känns både onödigt och ovanligt, men jag får alltid ett Dentastix eller nåt annat gottigt som lön för min möda. Så det är rätt okej.


Jag är förresten en MYCKET snäll hund,  och omtänksam. Här ska ni få bildbevis!

Som ni ser är ordningen för tillfället återställd. Jag på täcket, och Filip på mattan. Jag tackar matte för hjälpen men Filip blänger surt på henne.


Jag tyckte faktiskt lite synd om honom, tänkte att jag skulle göra det lite mysigare där på mattan. Så jag hämtade några ben .


Filip var jättetacksam.
Sen sov vi gott båda två.


Filip håller nästan på att bli innekatt! Konstigt. Han är inne hela dagarna, men på natten vill han absolut ut. Matte har upptäckt att då sover han på altanen, i Baden Baden-stolen. Men först följer han med mig och matte bortåt vägen, på sista kort-kissturen.

Natti!

onsdag 17 juli 2013

Har hälsat på hos min kompis Ludde :)

I dag har jag vart hemma hos Ludde! Klart att matte virrade runt en del, men som tur var hittade Ludde och Luddehussen henne när dom var ute på en prommis. :) Som vanligt hade hon praktiskt taget åkt "hus förbi", upptäckte hon senare.

Snälla Luddematten hade förstås fixat jättegod mat åt matte. Jag var också väldigt intresserad...


Och titta!!! Luddehussen förnekade sig inte - takterna från
Skottvång satt minsann i. Åh, så gottigt! :D

Morötterna lämnade jag, men korv och köttbullarna var ljuvligt goda. Snålmatte la över en del i Luddes skål, påstod att jag som är så liten inte skulle klara att äta lika mycket som han. Löjligt...

Snälla Ludde lät mig smaska och bearbeta hans "skogsben" så mycket jag ville!

Ibland hamnade vi till och med på samma bild. :)



Jag beundrade Luddes fina nya mur. Inte undra på att han är stolt över den!

Självklart rullade jag en massa, och Ludde fattade som vanligt inte vad jag höll på med. Han rullar varken hemma hos sig eller när han hälsar på hos mig. Stackare, tänk vad han går miste om!

Vi var ute och gick en sväng och tittade på omgivningarna. :)
Men titta här - Luddehussen tyckte visst inte att jag skulle ha en massa frön i pälsen, tyckte väl att dom skulle stanna hos honom och inte följa med hem till mig. Så han hämtade en karda!! Håhåjaja... Tror faktiskt att Ludde tyckte lite synd om mig.

Jag lämnade kvar lite spår ...

... och blev jättelycklig över att jag fick med mig en påse Luddekex hem! Jag hade haft med mig lite godis till honom också. 

Sen for vi hem, och tro det eller ej, men matte hittade direkt rätta vägar, körde inte fel någonstans, körde inga omvägar heller. Och jag, jag var jättetrött, för jag hade inte vilat en enda sekund där hos Ludde. :)

Jag och matte tackar så mycket för en trevlig dag. Och Ludde - vi ses till ett badrejs hemma hos mig framåt höstkanten. När alla sommargäster har flyttat hem till stan så att jag får tillbaks min badudde.

måndag 15 juli 2013

Matte försöker snåla

I går morse, efter stora partyt i Skottvång, gav matte mig samma morgonmat som vanligt!
Ånej du matte, det här finner jag mig inte i! Jag har faktiskt egen, annan mat i kylen!!! Både Sigge och Ludde har minsann försett mig.
Filip håller med. Så där ska du inte behöva ha det, säger han.
Jag fick både korv och köttbullar tillsammans med dom vanliga torrisarna. Tack Sigge. Och Luddekex till efterrätt. Tack Ludde!! :)


Matte fortsätter att beröva mig all min päls, jag fäller som bara den! 
Så här mycket underull FINNS bara inte, säger matte. Men det gör det ju förstås. Eller snarare fanns.  Jag törs knappt se mig själv i spegeln. Rädd för att få se en nakenhund.

Kameran fick inte följa med på prommisen i dag heller. När matten for iväg - ensam - och handlade upptäckte hon att den låg i bilen. Tur, tyckte hon! Hon hade trott att sångsvanarna övergivit oss i år.
Hon ska visa fler svanbilder hos sig, säger hon.

Vindspel och nån sorts nästan-bild på vårt rådjur visar hon också. Så småningom. :)

Jag för min del tänker be matte köra bort Filip från mitt täcke!! Den lymmeln ockuperar det nästan jämt numera. Försöker i alla fall. När ingen ser.


Och så ska jag hålla koll på grannar som har fest. Jag skulle gärna ha varit med. Men inte matte. :) 

lördag 13 juli 2013

Äntligen stora korv o köttbullepartyt

Äntligen dags för årets partaj, när dom tänder kolmilan vid Skottvångs gruva! Matte fixade och donade, jag fattade direkt att nu, nu skulle det hända saker. Doftade helt förföriskt när hon skar fläskfilé, korv och köttbullar.

Vi åkte och åkte - och där var dom!! Ludde med matte och husse! Matte tiggde direkt lite kaffe, för hon höll på att få huvudvärk eftersom hon bara druckit sin morgonsmoothie och glömt kaffet!
...och matte som tycker att jag
inte borde tigga så dant...


Sen såg vi matte Helena och Sigge

Jag är ju som jag är, och nu hade jag suttit länge i bilen. Då är rök från milan, en jättesamling av folk och hundar och KOPPEL bara för mycket! Så matte tog mig bums ut på en promenad i skogen. Sigge fick följa med, det brukar han göra på vårt årliga party.

Det dröjde lite innan vi blev på fria tassar, det var en del folk i skogen. 

Men den här vandraren tyckte att det var okej.
En sjö skymtade - nu skulle vi få bada, sa matte!
Inte en chans att nå den där sjön. Ris och snår och massor av vass. 

En sån skitmatte - vi kunde väl få prova längre bort!! 
Vi sticker, får väl försöka göra det bästa av situationen...
Både Sigge och jag letade spagropar - här är vanligen ett fint dike, det såg vi båda två.
Precis likadant ser mitt favvodike ut i min egen skog. 
Tillbaka till milområdet och det väntande partyt. :) Ni ser röken om ni klickar på bilden.
Molle hade redan hunnit åka när vi kom tillbaks, så honom träffade jag egentligen inte alls. Vi hann inte ens hälsa på varandra. Fast dom hade visst ordnat med en liten förfest. Men här ser ni veteranerna, dvs vi som varit med från början. Vi som för traditionen vidare. Sigge, Ludde och jag. Men vi blir kanske fler nästa år? Det vore kul. :)

Det fanns ännu en partajdeltagare, en av Sigges brudar (säger han i alla fall att hon är, så det är säkert sant). Men hon var lite blyg, låg mest under ett bord. Luddehussen försökte verkligen locka henne. (Han hade traditionsenligt enhälligt utsetts till förste godisutdelare, toastmaster m.m.)
Molly var minst sagt misstänksam. Dessutom hade hon först av alla upptäckt lilla Chili. 
Chili är bara fem månader, och en liten, liten chihuahua. Precis som alla tvåbenta småttingar så blev den här fyrbenta småttingen omedelbart medelpunkten. En riktig tuffing, kände sig uppenbarligen minst lika stor som alla andra som var många, många gånger större . Egentligen.


Polare! Den största och den minsta. Ludde och Chili.
Flera hundar blev väldigt intresserade, framförallt Hampus. Så vi bjöd förstås in honom också. :)

Titta, visst har vi det mysigt! Luddehussen är nog världens bästa partyadministratör.



Jag hoppas att både Chili och Hampus kommer till Skottvång nästa år. För visst blir det partaj då också. När milan tänds. Fast attans vad den ryker! Hur fort går ett år? VÄLDIGT fort, hoppas jag. 

På hemvägen badade jag. Och träffade en fotograf som kröp på marken och letade efter småkryp att fotografera. 

Matte fick Karljohansdrömmar av Sigges matte. Jättegoda, säger matte och smaskar i sig!
Jag fick jättegod korv och köttbullar. Du får vänta till i morgon, sa skrotmatten.
Av Ludde fick jag en påse med en underbar blandning av Luddekex, leversnittar, märgkex och tuggpinnar.  Tror ni jag själv fick ta hand om mitt godis? Rätt, det fick jag inte!! JAG ska vänta tills i morgon, men matten, hon smaskar... 

Efter den här toppendagen blev jag jättetrött. Matte lade sig också en stund, för att vila ryggen. Hehe, hon somnade, hon också. 
Natti! Nu ska jag drömma om nästa party. 

-------------------

Men - en sak kan vi ändå inte släppa tanken på, jag och matte. Den gör oss ledsna. Vi har förlorat en kompis, en bloggkompis. Vackra, fina Rudi. Han har vandrat över Regnbågsbron. Vi har aldrig träffats annat än på våra bloggar, men vi tycker att vi kände honom. Det känns väldigt tomt nu. Och vi tänker väldigt mycket på hans matte, hans husse och hans lillmatte. De har det svårt nu.