fredag 28 juni 2013

Fredagsgodis

I förra inlägget valde jag Dentastix före grisknorr. Matte var förvånad. I dag fick jag förutom den dagliga Dentastixen en liten skiva oxlever.

Fredagsmys! på hög nvå. :)
 
I valet och kvalet.  Jag nosade ordentligt på båda innan jag bestämde mig.
 
Jag tog leverskivan först. Men endera dagen kanske matte bakar dom där Luddekexen
hon köpt grejer till, och då kanske levern får konkurrens. :)


Mumsigaste godiset, alltså! Precis som köttbullar. Och korv. Och fläskfilé. Och Luddekex...

 
 
Sorry Filip, jag åt upp alltihop!!
 
 
Och här sitter matte..
 
 
Funderar hon för länge så går fåniga skärmsläckaren igång.
 
 
Men blommorna då - nähej, sa jag! Inte idag, dom får du visa själv!
Och tänk, hon lyder!! :D
 


torsdag 27 juni 2013

Öppna dörrar

Har passat huset i många timmar idag, inte roligt alls. Matte har varit på stort födelsedagskalas. Nåja, hon kom ju i alla fall hem.

Innan hon åkte iväg gav hon mig både en Dentastix och en rejäl grisknorr, så att jag skulle ha något att göra. Jag startade med Dentastixen för det är bland det godaste jag vet. Matte blev förvånad, hon trodde alldeles säkert att grisknorren skulle locka mest.





Jag gillar sommar, för då är dörrarna öppna. Både mot vägen och mot tomten. Här mot vägen. Jag gillar att ha koll.

















Jag får ofta sällskap där. Förresten kan ni skymta bästa lek- och busstolen som matte flyttade från kontoret till farstubron. Urdumt, för därute är det ingen som bryr sig om att busa i den. Eller ens ligga i den.














Filip kommer ofta ut och gör mig sällskap. Det är svalt och skönt där på norrsidan av huset.
Klart att Myse blir nyfiken på vad vi gör, och undrar vad vi pratar om.

Det är ofta så här. Vi finns nånstans i närheten av varandra, allihop. Matte också, faktiskt.

Just nu är vi allihop på kontoret, det är väldigt sent på kvällen.
Jag sover på golvet, Myse bakom mattes datorskärm. Maxi ligger på kontorsängen och slappar, men Filip har nog gått ut, tror jag, för dörren mot vägen är fortfarande öppen. Fast nu är "mygg- och flugdraperiet" fördraget. 



Visserligen flyttade matte ut bästa busstolen, men Myse och Maxi roar sig ändå.
Fantastiskt, säger matte, en sån fart Myse har satt på Maxi, men framförallt på Filip!
Han beter sig som rena barnungen - men jag orkar inte visa dom bilderna i kväll.











Men matte envisas med att jag ska visa nån bild med blommor på också, så att det syns på bloggen att det ju faktiskt är sommar! Är väl bäst att jag gör det då... klart att linslusen Myse också är med på ett hörn...
 
Natti! :)

söndag 16 juni 2013

I skogen - där får mina snäckor bo.

Nu är det helt klart - min lilla gårdsplan har utsetts till kläckningsplats och barnkammarare för vinbergssnäckor. Men dom får tji! I dag såg matte och jag för första gången själva äggen, dom satt fast i slemmet under en halvt nedgrävd snäcka. Men dom äggen får kläckas någon annanstans.

Hoppas snäckorna inte kommer att totalt översvämma den här skogen!!

Kanske att dom här vaktar och ser till att dom inte blir alltför många.


Sniglarna lämnade vi vid rotvältorna vaktarmonstren.
Själva fortsatte vi mot en liten fin sjö.



Klart jag badade.



Perfekta rullstället - helt ljuvligt!


Här har det hänt saker - doftade fortfarande underbart!
Hittade förresten nåt lite smarrigt på marken... :)


Tur att matte i alla fall har med sig kameran ibland, när jag är i skogen. Lillkameran visserligen, som man inte ser motivet så bra i, men ibland fastnar jag ju.



Fast så småningom måste vi ju gå hem.
(Ni har väl inte glömt att klicka på nån liten bild.)

Må så gott, alla ni som hälsar på hos oss. :)

fredag 14 juni 2013

Matte på jakt - och en fruktansärd besvikelse






Det här är nr 106...





 ...och det här är nr 107.


Ni får läsa mer hos matte, så förstår ni. Det handlar om dom där små sakerna på bilderna, dom syns om ni klickar. 
 


I dag drog vi till skogs
med den här kassen.
Blir nog en till i morgon









 I dag har det blixtrat och dundrat alldeles förfärligt - blixt och dunder samtidigt precis ovanför mitt hus! Matte som annars inte är rädd för åska och blixt blev allt ganska rädd nu! Elkontakter till datorerna var redan urdragna, nu slet hon ur huvudjacket till telefoner och modem och sånt också.

Jag var naturligtvis totalt vettskrämd, till och med Myse sprang och gömde sig! Under soffan. Maxi försvann också iväg nåntans och kom inte fram förrän efter en lång, lång stund. Så nu förstår ni hur fruktansvärt det var!

En annan fruktansvärd sak, världens besvikelse,  är att matte hade sina tanter här i måndags. Allihop. Grynets matte också. Men - Grynet fick stanna hemma!!! Hennes matte sa att Grynet inte lyder så bra när hon är här -  förra gången sprang hon t.ex. iväg till grannens tomt...

Som om det skulle göra nåt!!?? Matte blev nog nästan lika besviken som jag, när inte Grynet fanns med. Så nu lovade hennes matte att hon aldrig mer skulle bete sig så här. 

Stackars katterna också, matte har flyttat ut deras älsklingskorgstol på farstubron! Den där dom hade så roligt i. Den med alla kuliga hål.
 
 
I stället har hon ställt dit den här fjuttstolen! Stackars Maxi!
 
 
Förresten så är matte igång med sitt myrkrig igen! På allvar, ny storinvasion är på gång. Tursamt nog bara i skåpet under diskbänken. Matte är på väg att vinna! Skönt.
 
Och så har vi fått 25 mm regn, under två störtskurar på tillsammans en kvart!!
Mer sniglar till matte blir det nog!! För när det är blött kryper dom tydligen fram ur gräset och vill hellre vara på sand och jord.
Konstigt, matte blir inte dugg sugen av att läsa det här... men jag skulle nog kunna tänka mig...
 

måndag 10 juni 2013

Åskar, den otäckingen...

I dag har Åskar hälsat på hos mig. Han är det otäckaste jag vet, som fyrverkerier ungefär!!! Matte försöker på många olika sätt att lugna mig men nej - jag vet att det är något riktigt farligt på gång!

Min svans försvinner när jag är rädd...

Provade om det kändes tryggare i bian - det gjorde det inte.
 
Matte tycker så synd om mig, eftersom hela jag darrar och skälver..  Hon försöker muntra upp och distrahera, men nåt sånt går jag minsann inte på! Jag provar ett par olika hörnor i huset, men det är lika illa överallt. Hon försöker hålla om mig och lugna - men nej, jag vet minsann att inte ens hon kan jaga iväg Åskar.

Så småningom tröttnade han i alla fall, så han gav sig iväg. Min svans återtog sitt normala läge - men titta här! Dumma, aningslösa katter låg och sov hela tiden!!! Myse och Filip. .

 
 
Matte meddelar att våran agapanthus nu har 11 blomstänglar! Hon är jätteglad. Alla syns inte på bilden, en del är väldigt nya än.


Inte för att jag fattar vad det är för fint med just dom där blommorna,  men matte säger att hon nästan byggde till "gröna rummet" bara för att hon skulle kunna skaffa sig en Agapanthus som hon kunde övervintra... :)

Hon ÄR knäpp!!

onsdag 5 juni 2013

Olika slags dramatik

Nu är det sommar och sol, och då får inte jag passa bilen. Nähä, men jag antar att det är bäst så...

När min dator hänger sig och matten börjar tro att den måste lämnas in nånstans och att allt på hårddisken är förlorat - då kommer hon efter många timmar på att det antagligen finns en support för just den här datorn. Med gamla datorns hjälp så hittade hon den, och två minuter innan dom stängde supporttelefonen för helgen fick hon hjälp. Dom fick jobba på övertid.


I natt var det kattslagsmål en bit från mig. Huvaligen... katter låter fruktansvärt när dom slåss!!  Myse var inne, och Maxi kom också efter en stund. Men Filip...  Det var så oländigt där de tycktes hålla till, och mörkt, så vi kunde inte gå ända fram. Matte ropade sedan på Filip, men han kom inte och hon sov oroligt. Men i morse kom Filip som vanligt, totalt oberörd och utan minsta skråma.


Vår tomt invaderas av vinbergssnäckor. Matte skriver lite, men den här bilden vill jag också visa. En sorts treklöver...  hur många fler tänker dom bli!!?? Och på altanen lämnar dom slibbiga, rätt äckliga spår. Usch och fy.
 
 
 
Det händer saker här. Det är skönt att leva för öppna dörrar. I dag kom både Elsa och Lady ner på min tomt ett tag, för att hälsa. Det var skoj. Men deras matte respektive husse ville veta om min matte visste nåt om den polishelikopter som flög över oss häromnatten, och tydligen landade på den andra ängen. Vi visste inget, och hade trott att det var en ambulanshelikopter.
 
Och så undrade dom om vi visste nåt mer om händelsen när en person  hittades inuti en bränd bil på en skogsväg nära oss för någon vecka sedan. Polisen har visst ännu inte identifierat den döda personen. Eller gripit någon.
 
Vi tycker att du ska flytta nu, säger en och annan av mattes vänner. Men jag vill faktiskt inte det.
 
Efter ruskigheterna en bild på mig och Myse. Vi trivs!!!
Och Agapanthusen har fått nio blomstänglar.
 
 
Matte har idkat pälsvård på mig, det måste jag ju också berätta. Hon har klippt massor!! Smutsen rinner av min päls, men när jag badar så här mycket och sen rullar, så blir det tovor! Stora och många. Jag menar att hon begått rena övergreppet!!!
De hade alldeles säkert försvunnit av sig självt. Mattar med piggborste och karda och sax borde förbjudas!!! (Fast jag fick förstås en massa godis under tiden, och idag har hon köpt hem ingredienser till Luddekex!!) 

söndag 2 juni 2013

Slutet gott...

Det är inte alltid lätt att vara ensam hund här i huset. Tre katter är faktiskt fler än en hund.

Katter ligger överallt. På sängar, stolar, i fåtöljer och soffor. Men titta här, hur Filip beter sig. Inte en utan många gånger. Ockuperar mitt kontorstäcke.
 
 

Jag jagar ju aldrig bort nån katt, men matte såg hur det var fatt och lyfte bort honom. Jag var rätt så putt, tyckte att hon kunde ha gjort det mycket tidigare.  Filip blev sur, han också. Så resultatet blev att vi båda två låg utanför täcket... länge.
 
 
Till slut tröttnade jag på att tjura - och det gjorde Filip också.
 
Och nu ska jag gå och sova på mitt nattis-sovtäcke, vid mattes säng. :)

lördag 1 juni 2013

En toppendag hos Grynet :)

Som idag skulle alla dagar vara. Och jag känner ingen mer som bor lika fint som Grynet. Det gör förresten inte matte heller. :)

I dag var dessutom Grynet inte ett dugg vrång, tvärtom. Vi hade jättemysigt!



 
 
 
Hörru Kaspermatten, stör oss inte nu när vi har så trevligt!!!
 
 
Fast oftast var det matte som var största favoriten idag. Och det kan hon tacka Ludde för! Eller kanske mej, för jag tog med mig dom sista Luddekexen, tänkte att Grynet nog skulle gilla dom. Och bli lite vänligare stämd än när vi träffades sist.
Det lyckades! Grynet älskade dom där kexen. Så nu måste nog faktiskt matte också baka såna. Fast hon inte har lika fina kakformar som Ludde har.  
 
 
Jag badade minst hundra gånger (och rullade säkert tvåhundra, fast skrotmatte raderade varenda rullbild...)
 
 


 
 
Solen sken och när mattarna ätit lunch satt dom nere vid sjön hela långa eftermiddagen.
Det var varmt, soligt och ett perfekt badväder, det tyckte t.o.m. Grynet!!!
 
 
Grynetmatten kollade temperaturen - 20 grader i vattnet!
Så i morgon startar hon med sina dagliga morgondopp!
 
 
 
Det är så fint hos Grynet. Det här huset är ett gästhus, där Grynetmattens barn bor när dom hälsar på. Det är större än man tror, och där finns precis allt. Det finns en massa sängar där också.
 
 
Jag tycker att vi ska flyta dit!

 
 
 
 
Och så undrar matte om någon (läs Siggematten)vet vad det här är för svampar.
Vackra var dom i alla fall! Intensivt gula, fast det syns inte riktigt på bilderna.
 

 
Förresten, det syns på stora skärmen, men inte på laptopens. Knepigt...
Natti - fast jag har sovit nästan hela tiden, sedan jag kom hem.

 Så blir det efter en dag med bad och sol och Grynet.
 
---------------------
 
PS. Kom på att jag ju inte kan berätta om Luddekexens magiska inverkan på Grynet, utan att länka till receptet! Det kan ju finnas fler som behöver kunna muta svårflirtade tjejer. :)
Hoppas nu att min vanligen icke-bakande matte verkligen tar det här på allvar. Tycker att jag har rätt att kräva det!!